Leveling Sistem

Leveling Sistem je potpuno nova tehnologija za lepljenje keramičkih pločica kojom se postižu idealno ravne površine i identična širina fugni, bez obzira na površinu na koju se pločice stavljaju. Kako je u svetu trend prozivodnje sve većih formata pločica, koje su samim tim i teže i deblje, potrebno je sve više vremena, truda i umešnosti da bi se to kvalitetno uradilo. Ovim novim sistemom se mogu lepiti keramičke, granitne ili mermerne zidne i podne pločice, a pored idelno ravnih površina i jednakih fugni, značajno se štedi na vremenu, što je u današnje vreme veoma važan faktor. Kada se uvežba postavljanje pločica na ovaj način, može se uštedeti i do 20% vremena, što nije beznačajno.

leveling-sistem-system-induco-gradjevina-keramika-kupatilo

Sistem je vrlo jednostavan i sastoji se od spona, kajlica i klješta za njihovo izravnjavanje. Spona se stavi ispod zalepljene pločice, sa njene druge strane se stavi druga pločica, a onda se ubaci plava kajlica koja se zategne specijalno dizajniranim klještima sa graničnikom koji obezbeđuje da sve kajlice budu isto zategnute, a površina besprekorno ravna. Kajlice se mogu koristiti više puta, a spone su potrošni material.

Kada lepak stegne, nakon 10-12 časova, spone jednostavno odlomite gumenim čekićem i nastavite sa fugovanjem. Kao što je vrlo jednostavan sistem za postavljanje, isto tako se vrlo lako i demontira. Leveling Sistem je idealan za početnike, pošto im omogućava ravno lepljenje pločica iako nisu posebno vesti u ovom poslu.

Leveling Sistem u Bauhausu. PDF

Proizvođač:

Induco